Абитуриенти от Симитли удариха парламентарния звънец

  • Младеж от ромската махала дискутира с Цвета Караянчева проблемите на малцинствата

Ученици от Симитли отидоха в парламента, където бяха специални гости на народния представител Стефан Апостолов. Децата са абитуриенти тази година и при посещението си в парламента бяха изключително любопитни за всичко, което се случва там.

На многото въпроси за законите, за работата на народните представители, за това как и кой взима решения отговаряше на децата от Симитли лично председателят на парламента Цвета Караянчева. Младеж от групата посетители, от ромската махала в Симитли, включително дискутира с парламентарния шеф и проблемите с малцинствата, на дневен ред в обществото, официалните позиции на висши политически лица и отношението към проблема.

Мнението бе изключително ценно за домакините на срещата, тъй като е гледната точка от едно място, незасегнато от етническо напрежение и междуобщностни конфликти, както е Симитли. Посещението на зрелостниците от гимназията в Симитли бе специално за тях. На прага на живота, след няколко месеца, когато ще излязат от училище, те видяха накъде може да продължи пътят на всеки, тръгнал от гимназията в Симитли. Възпитаници на гимназията в Симитли са и Стефан Апостолов, и колегата му Даниела Савеклиева, която също прие младежите и участва в разговорите с тях.