Августин Спасов и Даниел Александров с пети места на силния турнир по борба “Вехми Емре” в Истанбул

Августин Спасов

В спора за бронза кюстендилският състезател загуби от японец, дупничанинът отстъпи пред азера Елвин Мурсалиев

Пети места записаха борците на кюстендилския и пернишкия клуб по борба Августин Спасов и Даниел Александров на силния турнир “Вехми Емре” в Истанбул, класически стил. В спора за бронзовото отличие и двамата национали отстъпиха с по 1:3, като Спасов загуби от японеца Шимицу в кат. 60 кг, а дупничанинът Александров отстъпи пред азера Елвин Мурсалиев.

Даниел Александров

Спортист №1 на Кюстендил за 2017 година Августин Спасов започна с две категорични победи участието си на турнира. В първата среща той се наложи над представителите на домакините – Ахмед Уар с 11:3 и Елчни Али с 12:5, но на полуфиналите загуби от казаха Султангали с 4:10.

В кат. до 82 кг Даниел Александров победи в първата битка представителя на домакините Аслан Атем с 3:1, а след това срази и съотборника си Росиан Дермански с 5:1. На полуфиналите бронзовият медалист от Евро 2018 в Каспийск, Русия, бе спрян от грузинеца Лаша Лобадзе, световен вицешампион до 23 г., с 1:2.

Преди турнира в Турция Августин Спасов участва и в надпревара в Тбилиси, Грузия, където записа победа и загуба. Той тръгна с успех срещу Бека Балчивадзе (Грузия) след 13:6, но бе спрян от узбека Туктаев с 0:8.