Saturday, July 27, 2024
HomeСпортАвторитетна победа на Оборище над Сливнишки герой с 2:1

Авторитетна победа на Оборище над Сливнишки герой с 2:1

На стадион “Орчо Войвода” в мач от 29-и кръг за първенството на ЮЗ Трета лига се срещнаха отборите на Оборище от град Панагюрище и Сливнишки герой от Сливница. Този мач бе от много важно значение за отбора на домакините, които са истинска изненада за отборите-участници в ЮЗ Трета лига с положението им в момента в зоната на изпадащите.

Срещата започна с очакван натиск на футболистите на Оборище.  Първото попадение бе отбелязано в 15-а минута, когато при поредна атака на домакините по левия фланг от Алекс Христов последва центриране в наказателното поле на гостите и там опитният Георги Нетов с глава направи безпомощен вратаря на Героя Янко Димитров за 1:0. За жалост този гол се оказа единствен през първата част на двубоя.

След почивката в 62-ра минута бързоногият Димитър Панталеев от гостуващия тим тръгна директно от средата на терена към противниковата врата, стреля от движение, кълбото се отби и попадна отново у Панталеев, който го изпрати в мрежата на вратаря Майкъл Матев за 1:1. Футболистите на Оборище скочиха като ужилени, заиграха на още по-високи обороти и търсеха начин за отбелязване на победно попадение, необходимо им за спечелване на трите точки. При атака на една от звездите от отбора на Оборище Георги Кременлиев последва пас в наказателното поле на Героя към непокрития Георги Нетов и след негов удар вратаря Янко Димитров бе принуден да вади топката от мрежата си за втори път за 2:1. До края на мача  пропуск за отбора на домакините направи Георги Божилов, който очи в очи с вратаря на гостите Янко Димитров изпрати кълбото у него.

“Напълно заслужена победа за нашия отбор. И този път създадохме доста голови ситуации, но мерникът бе по-точен и завоювахме авторитетна победа срещу един от челните отбори в таблицата на ЮЗ Трета лига – Сливнишки герой(Сливница). Срещата бе ръководена на много добро равнище, като главният съдия Иван Донев и асистентите му отсъдиха това, което се случваше на терена и не повлияха с действията си на крайния резултат”, сподели президентът на Оборище Илия Анчев.

След тази победа Оборище е на 17-о място с 30 точки, над чертата на изпадащите. Сливнишки герой е на 4-то място с 49 т.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular