Адска буря прекърши 5 дървета на пътя Петрич-Първомай, шофьори: Движението замря за 30 мин

Екип на петричката пожарна се отзова веднага, отстрани падналите клони

5 дървета паднаха върху пътя Петрич-Първомай, алармира в социалната мрежа Николай Пойрязов. Причината за прекършените дървета е силната буря, която се развилня над Петричко. По информация на шофьори движението е силно затруднено. Те подадоха сигнал на тел. 112  за огромното количество паднали клони. Видимостта по думите им е била силно намалена.

Екип на петричката пожарна пристигна на място и отстранява падналите клони на дърветата. Очевидци твърдят, че цялото пътно платно е осеяно с изпочупени клони. В този участък стават най-много катастрофи именно заради изсъхналите дървета. Преди година имаше инициатива избуялите орехови дървета да бъдат изрязани, като по този начин се разчисти проблемният участък за по-голяма видимост на шофьорите. Оказа се, че това не може да бъде направено от община Петрич, тъй като пътната отсечка е собственост на АПИ и само те са в правото да отредят какво да се прави с дърветата.

Вчера бурята повали много от клоните на орехите и единствено това, че колите са спирали встрани от пътя, е предотвратило пътни произшествия.

Гледайте видео по-долу