„Аз съм българче“ звуча в Банско за 15 септември, нов автобус ще вози учениците

С Вазовото стихотворение „Аз съм българче“ , произнесено от стотици детски гласове, бе открита учебната година в гр. Банско. За трета поредна година празничният първи учебен ден в планинския град започна с общоградско тържество на централния площад, където първолачетата, техните по-големи каки и батковци, гимназистите и техните учители бяха поздравени от кмета Георги Икономов.

„Отново дойде време да открием учебната година. 15 септември е ден, който всички чувстваме като празник, защото го свързваме със светлината на знанието и с вярата в бъдещето.

На всички желая успешна учебна година!“, приветства той събралото се множество.

На днешния ден за първи път прекрачват прага на родното училище 131 първокласници, а общо 1788 ученици се обучават на територията на общината. Възпитаниците на трите професионални гимназии, идващи от околните населени места, ще бъдат улеснени в придвижването си до учебните заведения с нов училищен автобус. Той бе предоставен часове преди първия учебен ден от Министерството на образованието със съдействието на народния представител от Банско Александър Мацурев.

ОУ „Св. Климент Охридски“ в гр. Добринище също може да се похвали с нова придобивка – обновена училищна столова. Със старта на новата учебна година учениците във втория по големина град в община Банско ще имат организирано обедно хранене съгласно стандартите в удобна и комфортна обстановка, като средствата за ремонта на помещенията бяха осигурени от общинския бюджет.