Saturday, July 27, 2024
HomeРегионДупницаАлоизмамник подведе дете, накара го да остави 5 000 лв. под кола в...

Алоизмамник подведе дете, накара го да остави 5 000 лв. под кола в петричко село

Униформени от РУ-Дупница и РУ-Петрич спряха 40-годишния шарлатанин

Алоизмамник не се посвени и подведе дете от петричкото село Право бърдо да му предостави всички семейни спестявания, съхранявани в дома. 40-годишният мъж от София успял да убеди малолетното лице да му даде сума от около 5000 лева. Парите били оставени от детето под лек автомобил, паркиран в селото.

В резултат на незабавно проведени съвместни действия от полицейски служители на РУ-Дупница и РУ-Петрич 40-годишният измамник е задържан.

Той е привлечен в качеството си на обвиняем като съпричастен към извършеното престъпление. Инкриминираната сума е намерена и иззета. По случая е образувано досъдебно производство. Работата продължава.

Припомняме, че преди 2 месеца жертва на алоизмамник стана 78-годишна жена от Петрич. Тогава мъж, представящ се за полицай успя да измъкне близо 4 000 лв. от възрастната жена, убеждавайки я, че парите ще послужат за животоспасяваща операция на дете след катастрофа. Като виновен за произшествието  бе посочен неин роднина.

От ОДМВР-Благоевград призовават гражданите за повишено внимание и недоверие към лица, които с телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение, с цел получаване на парични суми.

От полицията за пореден път  посочват, че за предотвратяване на подобен вид престъпления, в случай на телефонно обаждане, при което е поискана парична сума, лични данни или банкови сметки, е необходимо гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи и веднага да позвънят на тел 112.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular