Saturday, July 27, 2024
HomeНовиниСвятАмал Клуни събирала доказателства срещу Нетаняху

Амал Клуни събирала доказателства срещу Нетаняху

Амал Клуни, съпругата на холивудската звезда Джордж Клуни, е събирала доказателства срещу премиера на Израел Бенямин Нетаняху.

В понеделник Международният наказателен съд в Хага издаде заповед за арест на израелския премиер заради военни престъпления и престъпления срещу човечеството, извършени в Ивицата Газа.

Клуни приветства решението на МНС. Известната адвокатка по правата на човека заяви, че преди повече от четири месеца прокурорът на Международния наказателен съд Карим Хан се е обърнал към нея, за да помогне в оценката и събирането на доказателствата, пише Би Би Си.

„Като адвокат по правата на човека никога няма да приема, че животът на едно дете има по-малка стойност от този на друго”, казва тя.

„Не приемам, че който и да е конфликт трябва да е извън обсега на закона, нито че който и да е извършител трябва да е над закона. Затова подкрепям историческата стъпка, която прокурорът на Международния наказателен съд предприе, за да въздаде справедливост на жертвите на зверствата в Израел и Палестина.”/ Източник: “24 часа”

 

RELATED ARTICLES

Most Popular