Saturday, July 27, 2024
HomeРегионБлагоевградАмериканец, издирван от Интерпол заради порно с деца, е задържан в Благоевград

Американец, издирван от Интерпол заради порно с деца, е задържан в Благоевград

Мъжът може да получи до 20 години затвор

Полицията в Благоевград задържа издирван с червена бюлетина на Интерпол американец. Той е обвинен в сексуална експлоатация на деца – получаване и притежаване на детска порнография.

Спрямо чужденеца е издадена заповед за задържане от Окръжен съд на САЩ, окръг Аляска. Съдът у нас уважи искането на Окръжната прокуратура в Благоевград за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо мъжа. Ако бъде признат за виновен, американецът може да получи до 20 години затвор.

Издирваният е бил задържан на 13 май във Второ районно управление на МВР в Благоевград, каза за БТА говорителят на Окръжна прокуратура – Благоевград прокурор Ивайло Филипов. Издирваният мъж е идентифициран с паспорт, експертна справка и снимки на лицето.

Предстои да се получи официално молба за правна помощ от съда в САЩ, който е издал тази заповед за задържане, след което процедурата по предаване на американския гражданин на компетентните органи на неговата страна ще се разгледа по същество, каза още прокурор Филипов.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular