Аниматорът Тео Ушев от Кюстендил получи  награда за принос към българската култура

Аниматорът Теодор Ушев от Кюстендил получи наградата на НДК за принос към българската култура.
Статуетката “Възраждане” бе връчена от Красимир Иванов, преподавател на Ушев, минути преди единствената прожекция на “Физика на тъгата”. Анимацията бе показана в рамките на “Киномания”.
Ушев благодари на учителя си за първите уроци по анимация. “Краси е първият и единствен учител по анимация и реших, че това е достатъчно за мен. След като човек е учил при него, не му трябват други уроци”, каза Теодор Ушев.
“Тази награда ми е една от най-важните, да не кажа – най-важната, по много причини. Първо, защото ми напомня за летящ човек, а това е основното нещо, към което се стремя”, допълни Ушев.
Теодор Ушев получи и Грамота за принос, популяризиране, опазване и развитие на културата в София от Столична община, която му бе връчена от кмета на столицата – Йорданка Фандъкова, която му благодари за всичко, което прави за нашия град. „Миналата година първата изложба, която направи Теодор Ушев в България в София, беше в общинската Градска художествена галерия „Като в тъмно огледало” – невероятно преживяване, но заедно с това той помогна и се включи в дискусията за превръщането на пространството под мавзолея в галерия за съвременно изкуство”, заяви Фандъкова.