Ани Ковачева с поредно отличие от състезание по дебати на английски

Ани пред централата на ООН във Виена

Кюстендилската ученичка от ПМГ „Проф. Емануил Иванов“ грабна първо място в категория „Оригинална оратория”

Първо място от надпревара на английски език спечели Ани Ковачева от 11-и „г” клас на ПМГ „Проф. Емануил Иванов“-Кюстендил. Тя взе участие в онлайн състезание по речи и дебати на английски език – BEST Spring West Tournament 2021. Ани се състезава в категория „Оригинална оратория” (изнасяне на публична реч), а темата на речта й бе “Жените лидери”.

От две години Ани участва в турнирите, организирани от Фондация BEST, като част от отбора на Езикова гимназия “Д-р Петър Берон” – Кюстендил.

Ани Ковачева

През месец март й предстои да вземе участие в балканското състезание по оратория Balkan Voices, което се организира ежегодно от Фондация BEST и Американския университет в България. През месец април Ани заедно с останалите членове на отбора ще участват в националния турнир, за който се класират само финалистите и полуфиналистите от двете годишни регионални състезания – източно и западно.

Припомняме, че Ани Ковачева е сред новите стипендианти на “Американска фондация за България” за учебната 2020-2021 година. Преди година Ани изживя два незабравими и ползотворни дни по време на двудневното си посещение във Виена като една от победителките в конкурса “Посланик за един ден”, като и кандидатства с кратко видео на тема „Как бихте представили България на световната сцена“.

Ани Ковачева отлично владее английски език и изнася открити уроци в офиса на сдружение ЛАРГО, с ученици от ромския квартал “Изток”. Доброволците на сдружението, каквато е и Ани, обучават ученици от 1-ви до 7-и клас на основни знания по английски език. Инициативата за обучение на деца се провежда от три години по идея именно на Ани.

Краси ЦЕНКОВА