Антон от Кюстендил управлява нерегистрирано Ауди без книжка, наказаха го

Районен съд – Кюстендил одобри споразумение, постигнато между прокуратурата и защитата на подсъдимия Антон Я., който се призна за виновен в две престъпления –  управление на МПС без книжка и за управление на МПС, което не е регистрирано по надлежния ред. Съдия Николай Николов наложи на подсъдимия по-тежкото от двете наказания, а именно – „лишаване от свобода“ за срок от 1 година, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години и „глоба“ в размер на 200 лв.

Подсъдимият Антон Я. се призна за виновен в това, че в периода 23.-27.09.2019 година в гр. Кюстендил, в условията на продължаващо престъпление е извършил 2 деяния, при които е управлявал нерегистрирано Ауди А4 без книжка.

Подсъдимият, който е неосъждан, ще изтърпи наказание 1 година „лишаване от свобода“, с 3-годишен изпитателен срок и „глоба“ в размер на 200 лв. за първото провинение.

За второто подсъдимият ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за 6 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.