Асен Стоянов от Дупница изровил дупка в бобовдолския затвор, опитът за бягство му струва 6 месеца пробация 

 

Присъдата е на съдия Маргарита Алексиева, пишман беглецът счупил и заварките на капандурата в килията – плаща 18 лв. разноски

25-04-01-margarita-aleksieva
Маргарита Алексиева

Асен Стоянов от Дупница опита да избяга от затвора в Бобов дол като на филм, след като изкопа дупка в стената, но бе заловен. Той излежава присъда в затвора в Бобов дол и заради опита за бягство отново бе осъден, съобщават от Районния съд в Дупница. Съдия Маргарита Алексиева наказа подсъдимия с пробация за срок от 6 месеца, включваща задължителна регистрация по настоящ адрес два пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител.

25-04-01-%d0%bc%d0%b8%d1%85%d0%b0%d0%b8%d0%bb-%d0%ba%d1%80%d1%83%d1%88%d0%be%d0%b2%d1%81%d0%ba%d0%b8
Михаил Крушовски

Изправеният на подсъдимата скамейка опитал да офейка от 21 до 27 април 2015 г. в подпокривното пространство на килията, в която изтърпявал наказанието си. За да избяга, «смелчагата» разрушил стени, изровил с твърд предмет отвор с размери 30 х 60 см и счупил заварките на капандурата, водеща към подпокривното пространство. Деянието останало недовършено поради независещи от пандизчията причини – при извършена проверка от служители на надзорно-охранителния състав на затвора са установени нанесените повреди на капандурата в килията. Имуществени вреди от престъплението не са настъпили.

Подсъдимият, признал вината си, подписа споразумение с прокурор Михаил Крушовски, което съдът одобрява. Пишман беглецът ще трябва да плати 18.24 лева разноски по делото. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.