Friday, June 21, 2024
HomeНовиниБългарияАсфалтираха мястото на катастрофата, където кола на НСО с Кирил Петков уби...

Асфалтираха мястото на катастрофата, където кола на НСО с Кирил Петков уби човек

Отстраниха шефа на областното пътно управление във Варнa

Мястото, където стана катастрофата с колата на НСО с Кирил Петков и загина човек, е прясно асфалтирано преди два-три дни, съобщиха граждани във фейсбук групата “Виждам те – КАТ Варна”.

АПИ сложи нов асфалт на мястото, където джипът на Кирил Петков уби човек край Аксаково. Защо?! Как ще се правят нови експертизи и следствени експерименти? Или вече мачът е свирен – убитият е виновен, властта е невинна!”, пише Краси Костов.

След сигнала премиерът Димитър Главчев поиска от министъра на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова да извърши незабавна проверка във връзка с информацията за асфалтирана част от път в района на Аксаково, където преди дни имаше тежка катастрофа с автомобил на НСО. Министър-председателят очаква в спешен порядък писмените обяснения на министъра, както и какво наказание ще бъде наложено на отговорните за вземането на това решение, съобщиха от Дондуков 1.

Коритарова реагира незабавно и нареди да се образува дисциплинарно производство срещу директора на Областно пътно управление – Варна инж. Явор Пасев и началника на отдел „Инвестиционно-ремонтни дейности“ в ОПУ – Варна Севдалина Казълова.

Докато тече дисциплинарното производство служителите са отстранени от работа.

Министър Коритарова изпрати и сигнал до прокуратурата за действията на служителите и на фирмата извършила ремонта – ДЗЗД РОУД ПРОДЖЕКТ, в което участват „ХИДРОСТРОЙ“ АД и „ТРАНСТРОЙ-ВАРНА“ АД, съобщиха от МРРБ./ offnews.bg/

RELATED ARTICLES

Most Popular