Бансканлии скочиха срещу шефа на хотелиерите Малин Бистрин: Вдигнал е навес, който пречи на снегорина, няма място в ОбС, щом гази закона

 

08-01-07-bistrin1
Малин Бистрин

Банскалии скочиха срещу председателя на Съюза на туристическия бизнес в града и общински съветник Малин Бистрин заради построен от него навес на ул. „Тодорин връх”. Съседи на Бистрин алармираха във „Вяра”, че заради неговата пристройка, която нарекоха „незаконна”, снегорините не могат да почистват улицата. Според тях той нарушавал системно обществените наредби, които сам гласувал.

08-01-07-naves
Металният навес се намира на ул. “Тодорин връх”

 

„Такива хора като Малин Бистрин нямат място в изпълнителната власт и в Общинския съвет, където се вземат отговорни решения. Бистрин като общински съветник и шеф на хотелиерите в Банско най-много трябва да спазва законите.”

Ето какво сигнализираха в редакцията на „Вяра” банскалии: “Общинският съветник, собственик на комплекс „Молерите” и председател на туристическия бизнес в Банско – Малин Бистрин е построил метален навес, който според нас е незаконен, на пътното платно на ул. “Тодорин връх” в курортния град”. В сигнала е посочено още, че именно това е причината снегорин да не може да почисти улицата зад комплекса, който стопанисва общинският съветник Бистрин. Освен че има метална конструкция, разположена на пътното платно, пешеходците не могат да се движат и по тротоара, на който са наредени десетки кубици дърва за огрев, разказват банскалии.

Малин Бистрин не бе открит за коментар, тъй като телефонът му прехвърляше към негови служители към хотела. «Г-н Бистрин е в среща и не може да говори”, обясниха служители от рецепцията. Той запазва правото си на отговор.

Пред приближени Малин Бистрин казал, че е хубаво да има будни граждани, но не само да критикуват, а да споделят и какво е направил за Банско.

Преди дни Малин  Бистрин коментира, че изобщо не се притеснява от засилените данъчни проверки в курорта. „Ние адмирираме проверките на данъчните. Колкото и да е непонятно за някои, това всъщност е много логично. Защото ние работим на светло и искаме както ние плащаме данъците си и работим с грижа към обществото, общината и държавата, така да го правят и всички други, които оперират на Банско, да са съпричастни както с данъци, така и с отговорности. Затова и адмирираме тази дейности. И силно се надяваме данъчните и всички институции също да допринесат за успешния сезон. Защото едни по-големи приходи означават да оправим инфраструктурата и да се случат всички останали промени в курорта, които амбициозно си е поставило за цел ръководството на общината”, коментира Бистрин.