Бащата на президента блъснал с “Мерцедес” триколка с инвалид на 17 август, извършва се проверка дали инцидентът е прикрит (видео)

От “Дондуков 2” заявиха, че не са оказвали натиск случаят да се прикрие

 

Бащата на президента Румен Радев – Георги Радев, е блъснал с “Мерцедес” електрическа триколка с инвалид на кръгово кръстовище в Харманли. Инцидентът е станал на 17 август, съобщи сайтът breaking.bg.

Според неофициалната информация катастрофата е запазена в дискретност, а на мястото на произшествието очевидци са разпознави Михаил Лисков – бивш кмет на Харманли до 2015 година, сега местен лидер на БСП и общински съветник.

Пред вестник “24 часа” източници от МВР потвърдиха неофициално за инцидента. Той станал по вина бащата на държавния глава, който без предимство ударил странично с колата си триколката с човек с увреждания и той паднал на земята. На запис се вижда, че Георги Радев не излиза от колата. На мястото идват полицаи и двама неидентифицирани цивилни мъже. Всички говорят по телефони, без да запишат данни за катастрофата, каквато е обичайната практика на КАТ.

После идва линейката, слагат на носилка пострадалия инвалид и го откарват към най-близката болница. Той е с лека телесна повреда.

Георги Радев очевидно е поканен да излезе от мерцедеса, след което има кратък разговор между него и полицията. Униформените по-късно му помагат да си тръгне с колата, причинила произшествието, разказва още източникът от МВР.

“Лично видях как полицаите качиха бащата на президента в колата му и му казаха да си тръгва”, твърди очевидец.

В колата била и съпругата на Радев-старши – 78-годишната Станка. Автомобилът с номер Х6349ВН се водел на негово име.

От президентството първо отказаха коментар.

“Това са спекулации, не е оказван и натиск върху органите на реда от страна на президентската институция”, е заяви по-късно Кирил Атанасов, изпълняващ длъжността секретар за връзки с медиите на държавния глава, който нито потвърди, нито отрече за инцидента.

Самият Румен Радев, който днес е на Шипка за тържествата по случай 141 години от Шипченската епопея, не отговаря на въпроси на журналисти след официалната част.

Инспекторатът на МВР и ГД “Национална полиция” извършват вътрешна проверка дали е укрита информация от РУ-Харманли за ПТП, извършено от 81-годишния Георги Радев, каза по-късно шефът на ОДМВР-Хасково старши комисар Ангел Цанков.

“Инцидентът е докладван”, подчерта той, но изтъкна, че не влязла в бюлетина на полицията, защото няма тежко пострадал, а само материални щети.

В момента се правят две проверки – за виновността в катастрофата и дали след това е действано по правилата. От МВР добавиха още, че имат съмнения, че техен служител се е опитал да прикрие вината на бащата на президента. Той е на младша изпълнителска длъжност в районното управление в Харманли.

На 18 август, ден след инцидента, президентът се отбил при родителите си в близкото село Славяново, където те живеят, разказаха свидетели.

Видеоклип от мястото, на който се виждат “Мерцедес”-ът и падналата триколка, беше качен в YouTube, но след разпространяването на информацията в медиите беше свален. Записът е публикуван на 24 август от от harmanli ch8. Малко по-късно днес от breaкing.bg публикуваха нов, по-дълъг запис, който показва и самата катастрофа (около 1,20 минута – б.р.).

Видео