Безпартиен ли? Новият губернатор на Благоевград Валери Сарандев с успешна кариера в БСП, местните от Гоце Делчв: Има хотел в Тешово

 

сдфгСпука се балонът, че новият служебен кабинет, оглавяван от Огнян Герджиков, е независим от БСП и ще провежда честни избори. Назначеният нов областен управител на Благоевград е всичко друго, но не и независим, пише „Блиц”.
Валери Сарандев, който от днес заема ръководния пост на мястото на досегашния областен управител Бисер Михайлов, има богата политическа биография. Сарандев, освен че е зам.-кмет на община Гоце Делчев, е и лидер на БСП в града от 2013 г., от 2016 г. е заместник-председател на Областния съвет на социалистите. Според червените в Гоце Делчев е сред протежетата на Корнелия Нинова, което опровергава многократните й изявления, че БСП няма да се бърка в работата на „независимия” служебен кабинет, твърди „Блиц”.
В Гоце Делчев наричат Валери Сарандев Сивия кардинал, без когото не става нито едно назначение в общинската администрация. Според местните в Гоце Делчев зам.-кметът Сарандев е собственик на хотел в село Тешово, построен със средства по Програмата за развитие на селските райони.