Saturday, July 27, 2024
HomeСпорт"Беласица" триумфира над дубъла на "Хебър" с гол на Аспарух Смилков

“Беласица” триумфира над дубъла на “Хебър” с гол на Аспарух Смилков

Мачът от 27 кръг за първенството на ЮЗ трета лига между отборите на Беласица и Хебър ІІ Пазарджик се игра на стадион Цар Самуил в Петрич и завърши при резултат 1:0. Очакванията на петричкия наставник Николай Николов за пореден труден противник се оказаха реалност. Отборът на гостите показа завидна физическа издържливост, придвижваше се много бързо на терена и при възможност обстрелваше вратата на домакините от различно разстояние, с което показваше, че не е дошъл да изиграе мача протоколно.
Срещата започна с дъжд, и завърши по същия начин. Това направи терена изключително тежък за игра и отбора на домакините, който е изграден от технични футболисти, не можеше да покаже това, на което е способен. Започна се с лек домакински натиск, като се ползваше бързината отляво на Живко Димитров. В 6-та минута Милен Николов от отбора на гостите от 30 метра с плътен шут насочи директно топката по земята към противниковия вратар, но до отбелязване на гол не се стигна. Две минути по-късно Даниел Кадьов проби отдясно, но беше пресрещнат навреме от опитния Атанас Димитров и до стрелба не се стигна. Първият корнер в мача бе в полза на петричкия тим в 10-та минута. Последва центриране в наказателното поле на гостите, но там високия Мартин Сечков изби кълбото. В 17-та минута капитанът на домакините Симеон Бояджиев / с много добри прояви на терена/ открадна топката, насочи я майсторски към Аспарух Шамкалов отляво, последва центриране в наказателното поле на гостите, но там нямаше кой да я отклони в мрежата на противника. В 20-та минута Живко Димитров се освободи от пазачи са, нахлу в наказателното поле на гостите и Иван Дишков с последни усилия изби кълбото в корнер. Постепенно футболистите на Беласица заиграха по-спокойно, по-нападателно и с бързи разигравания по крилата чрез Живко Димитров и Аспарух Смилков. Първата чиста голова ситуация за домакините бе в 31-ва минута, когато Живко Димитров изскачайки очи в очи с вратаря Диян Димов, изпрати топката у него. Появиха се отделни грубости на терена и главният съдия набързо декорира нарушителите в жълто. В 37-ма минута последва дълъг пас към Даниел Кадьов, който овладя кълбото пред наказателното поле на домакините и отляво насочи топката ниско по земята, но не успя да излъже вратаря Кирил Георгиев. В 43-та минута феновете на Беласица ликуваха, и имаше защо. При образцова контраатака на домакините Аспарух Смилков изскочи срещу вратаря Диян Димов и го прехвърли майсторски в стил Меси за 1:0.
След почивката първи имаха шанс за отбелязване на гол гостите. В 48-ма минута Сашо Лебанов след атака по десния фланг излъга двама от футболистите на Беласица, върна се малко назад и мигновено стреля от движение ниско по земята, но вратаря на Беласица Кирил Георгиев прояви усет и вещина и не допусна топката зад себе си. В 52-ра минута след рейд по левия фланг на Живко Димитров последва невероятен пас към Патрик Попов в наказателното поле на гостите и там петричкия нападател не успя да преодолее вратаря Диян Димов. Сашо Лебанов повали Живко Димитров и заслужено получи жълт картон.

Последваха разправии с главния съдия и последният показа пътя за съблекалнята на нападателя Лебанов от Хебър ІІ преждевременно. Отличният в този мач Айвън Ангелов бе повален от Иван Дишков и бе показан пореден жълт картон за гостите. Най-чистото си голово положение отборът на домакините проигра в 85-та минута, когато влезлия в игра Димитър Иванов игра като начинаещ в наказателното поле на гостите, и нито стреля, нито подаде топката към колегите си.
Така с гол на Аспарух Смилков отборът на Беласица записа трудна победа срещу Хебър ІІ Пазарджик и продължава да води таблицата и е вече с 6 точки преднина от Чавдар Етрополе, който стъпи накриво във Владая, завършвайки 1:1 с местния Гранит.
„Благодаря на момчетата за самораздаването на изключително тежкия терен. Подходихме малко лековерно срещу противника, защото видяхме на терена голобради юноши и помислихме че ще ги победим с лекота. Хубавото бе, че след 20-та минута бързо влязохме в мача и заиграхме в свой стил. Радващото е, че с голът на Аспарух Смилков успяхме да победим. Втората част на срещата беше повече битка на терена. Длъжни бяхме ако не вкараме втори гол, поне да задържим постигнатото до момента. Може би всички футболисти, включително и аз, мислехме за следващия противник и затова не бяхме добре концентрирани на терена. Поздравявам младите момчета на втория отбор на Хебър и техния треньор Спас Гигов. Този отбор има добро бъдеще и смятам, че политиката на клуба е правилна. Вторите отбори трябва да подават кадри за първите. Вече мислим за следващия мач срещу Чавдар в Етрополе“, сподели Николай Николов-старши треньор на ОФК Беласица.
Спас Гигов-старши треньор на Хебър ІІ Пазарджик: „Очаквах по-друга игра от страна лидера на групата Беласица. Добре ги бяхме разучили. Противопоставихме се равностойно и спокойно можеше да си тръгнем и с точка от стадион Цар Самуил. За мен отборът на Беласица е най-достойния за влизане във втора лига от следващото първенство. Пожелавам им го от сърце“.
Беласица: Кирил Георгиев, Атанас Карачоров, Мартин Русков, Атанас Димитров, Аспарух Шамкалов, Симеон Бояджиев, Айвън Ангелов, Иван Вълчанов, Живко Димитров, Аспарух Смилков, Патрик Попов /Любомир Христов, Йордан Тодоров, Марти Таушанов, Димитър Иванов, Атанас Чепилов/

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular