Белград 5 дни мълчал за Асен Петров, МВнР протестира, сръбски сайт съобщи, че става въпрос за самоубийство

 

06-13-01-operatorБългарското Външно министерство ще отправи остър протест пред сръбските власти, които цели 5 дни са забавили информацията, че операторът Асен Петров е мъртъв.

В понеделник от сайта “Спортал”, в който младежът работел, съобщиха, че той е в неизвестност от 5 януари, когато трябвало да се върне от Белград в София. Тъй като не било ясно дали все пак не е влязъл обратно в страната, Петров бил обявен за издирване от столичното Трето РПУ. Вчера бе съобщено, че Асен е намерен мъртъв, при това още на 4 януари, но до този момент българското посолство не е било уведомено.

След получаването на 9 януари т.г. на информация за изчезването на българския гражданин Асен Красимиров Петров посолството на България в Белград предприело незабавни действия за изясняване на случая, съобщиха от МВнР. Според информация, получена от бюрото на Интерпол – Белград, на 4 януари, в 23.40 часа в Белград пред сградата на ул. “Милутин Миланкович” 30 е било намерено безжизнено човешко тяло, за което има основания да се предполага, че е на Петров. В момента тялото се намира в Съдебна медицина за извършване на процесуално-следствени действия. Води се разследване, уточниха от ведомството.

Посолството е направило запитване до сръбското МВнР за получаване на официално потвърждение на информацията и допълнителни данни по случая, като е предприело и действия за изразяване на остър протест за констатираното забавяне с 5 дни, се казва още в съобщението.

Все още обаче не ясно какво се е случило с младия оператор, не се съобщава дори каква е непосредствената причина за смъртта му. Според негови близки той е наел апартамент в Белград, в който отседнал.

В призива за помощ след изчезването на оператора беше съобщено, че по негови данни е заминал за Сърбия с две момичета – Борислава Ненкова и Михаела Маринова. За тях обаче все още няма никаква информация, не е ясно дори дали наистина има такива и били ли са с него.

По-късно сръбският сайт „Блиц” съобщи, че операторът на българската “Спортал медия груп” Асен Петров се е самоубил, скачайки от сграда на улица “Милутин Миланкович” в Белград. Изданието научило още, че операторът е идентифициран по паспорта му, а тялото е в Института по съдебна медицина в Белград.

 

снимка

Мистерия около смъртта на Асен Петров