Saturday, June 15, 2024
HomeРегионБлагоевградБербатов ще работи за конгрес на БФС на 21 септември

Бербатов ще работи за конгрес на БФС на 21 септември

Екипът на бившия нападател вече действа за събирането на подписите на 1/3 от клубовете

Екипът на Димитър Бербатов си е поставил за цел да бъде свикан предсрочен конгрес на БФС на 21 септември. Това стана ясно по време на среща на бившия национал в Благоевград с представители на клубове от града и региона.

За осъществяването на тази задача са нужни подписите на поне 1/3 от клубовете, членуващи в БФС (или поне 184 клуба от общо 551). На срещата стана ясно, че вече се работи по събирането на необходимата бройка.

В началото на годината екипът на Христо Порточанов също внесе подписка за предсрочен конгрес (на 30 април), но тя беше отхвърлена от Изпълкома на БФС, тъй като се оказа, че само 121 подписа от събраните са легитимни. Тогава бе решено конгрес да има на 25 юни.

На 28 април обаче Борислав Михайлов оттегли оставката си като президент на БФС и се върна на поста, а това бе одобрено от Изпълкома. Тази седмица и съдът разреши на Михайлов да бъде вписан като президент на футболния съюз пред Агенцията по вписванията. Бербатов обаче заяви, че ще обжалва това решение.

Решение, което беше изненадващо за мен и моя екип, но то може да бъде обжалвано в 7-дневен срок. Мисля си, по пътя на логиката, че то ще бъде обжалвано и след това ще видим какво ще се реши”, потвърди Бербатов и вчера пред БНР.

А в Благоевград заяви пред представителите на клубовете: “Промяната е тук и трябва да се случи. Показвам аз и моят екип уважението, което е напълно нормално, към отборите, идвайки лично. Те знаците са тук. В крайна сметка промяната е неизбежна. Човек трябва да има някакъв морал, доблест. Когато виждаш, че нещата не стават, наистина не стават, в един момент трябва да вдигнеш ръката, да признаеш, да се извиниш – мъже сме всички, и да дадеш път на другите. В крайна сметка – власт не се дава, властта се взима. Затова ние ще направим така, че да я вземем по нормалния, коректен и законов път, за да донесем тази промяна”.

Пред БНТ обаче вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов заяви, че едва ли ще има предсрочен конгрес. “Всеки има право да се кандидатира, а защо не и Димитър Бербатов. Има редовен конгрес, мисля, че в края на февруари. Според мен няма да има преди това извънреден конгрес. Всичко зависи кой ще се кандидатира за следващия конгрес, кой какви платформи ще предложи, и нека по-добрият да победи. Не знам дали Борислав Михайлов ще се кандидатира, трябва да попитате него”, заяви Костадинов. Той коментира и ситуацията след завръщането на Михайлов на президентския пост: “Сега е по-спокойно в централата, отново Борислав Михайлов е нашият президент, затова работим под пълна пара. Нямам представа дали ще има писмо от УЕФА и ФИФА, трябва да питате г-н Попов, но и да има такова, то ще дойде скоро. Най-важното е да се работи в правилната посока, но всеки трябва да работи както трябва. Винаги е имало атаки към БФС, но в крайна сметка да управляваш и да ръководиш футболния съюз не е лесно. Имаме над 500 отбора, от които всеки иска нещо, много е трудно, но трябва да има баланс, да работим с всички.” / СЕГА
RELATED ARTICLES

Most Popular