Библейските учители Джойс Майер и съпругът й празнуваха 50-годишнина

Молитвата на Майер: Господи, искам да се движа в правилната посока в живота си. Аз вярвам, че Tи ще ме водиш стъпка по стъпка, както водеше Авраам

16-09-%d0%bb%d1%8e%d0%b1%d0%be%d0%bf%d0%b8%d1%82%d0%bd%d0%be

Eдна от световноизвестните тв евангелизаторки и библейски учители Джойс Майер отпразнува своята 50-годишнина със съпруга си Дейв, дипломиран инженер, вицепрезидент на едноименното служение на съпругата си вече почти 30 г. Двамата имат 4 деца. Майер често споменава, че мъдростта и стратегическото мислене на съпруга й в областта на финансите и управлението на служението са били незаменими през годините. Неколкократно служението е проверявано от Сметната палата на САЩ, но окончателните доклади показват, че няма нарушения или злоупотреби с финансовите средства, които влизат в служението. Това е втори брак за Джойс – първият продължил едва 5 г. Неверният й съпруг я принуждавал да лъже и да краде пари от шефа си. Въпреки че се е новородила на 9 г., Джойс признава, че се връща при Бога цели 10 г. след сключването на втория си брак.

Ето едно от посланията на Джойс Майер: Намерете това, което ви пасва идеално.
С вяра Авраам послуша, когато бе повикан, да излезе и да отиде на едно място, което щеше да получи в наследство, и излезе, без да знае къде отива.
Евреи 11:8
Ако не правите нищо с живота си, защото не сте сигурни какво да правите, тогава ви препоръчвам да се молите и да започнете да правите нещо. Няма да отнеме много време, преди да започнете да се чувствате комфортно в нещо. То ще бъде идеалният избор за вас. Помислете по този начин: Когато излезете да си купите нов костюм, вероятно ще пробвате няколко преди да намерите този, който ви стои добре в който ви е удобно и изглеждате добре с него.
Защо не опитате същото нещо и с откриването на вашата съдба? Очевидно има неща, които не можете просто да “пробвате”-например да сте астронавт или президент на Съединените щати, но едно нещо е сигурно; вие не можете да карате паркирана кола. Вземете живота си, изкарайте го от паркинга и започнете да се движите в някаква посока. Не предлагам да започнете да задълбавате надълбоко, за да откриете дали трябва да притежавате бизнес, но можете да започнете с малък опит, ако проработи, го развийте на следващото ниво нагоре. Като правим стъпки на вяра, нашата съдба се разкрива. Една уверена жена не се страхува да прави грешки, а ако направи, се възстановява и продължава напред.
Молитва: Господи, искам да се движа в правилната посока в живота си. Аз вярвам, че Tи ще ме водиш стъпка по стъпка, както водеше Авраам. Амин.
Превод: Семейство Ганчеви
Служение Васил Петров