Wednesday, June 12, 2024
HomeРегионБлагоевградБившият шеф на КАТ Благоевград Данаил Стоицов излиза на свобода

Бившият шеф на КАТ Благоевград Данаил Стоицов излиза на свобода

Бившият шеф на КАТ Благоевград Данаил Стоицов излиза на свобода срещу 10 000 лв.

Решението е крайно, то бе постановено преди минути от магистратите на Софийският апелативен съд, които потвърдиха паричната гаранция на ексшефа, Данаил Стоицов.

Припомняме, че той бе задържан след акция, проведена на 22.05.2018 г. от отдел „Вътрешна сигурност“ на МВР и Националната следствена служба. Бяха му повдигнати обвинения за това, че в качеството му длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение – началник сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР гр. Благоевград, той приемал дар и облага – пари, вещи и услуги с имуществен характер.

Освен това той бе подведен под наказателна отговорност за превишаване на правомощия в качеството му на длъжностно лице и незаконно притежаване на оръжие и боеприпаси.

По делото бяха повдигнати обвинения на други две лица – Бойко Шарков и Никола Доганджийски участвали в извършване на престъплението. С тяхно участие били създадени условия за намиране на лица, желаещи да регистрират пътни превозни средства, както в гр. Благоевград, така и в пунктовете за регистрация на ППС в РУ – Петрич и РУ – Гоце Делчев.

В нарушение на утвърдените правила били предоставяни регистрационни номера за МПС и ремаркета, теглени от тях, с комбинация от цифри по желание.

Разследването по случая продължава.

RELATED ARTICLES

Most Popular