Бивш главен секретар: Очите контролира бандите по цялото Южно Черноморие

Уж цялата държавна машина е впрегната да издирва, а пък ето – и Брендо си стои в хотелския комплекс

 

Публична тайна е, че Митьо Очите контролира всички банди в Бургас. Той не контролира само Бургас, а цялото Южно Черноморие.

Това каза в сутрешния блок на bTV бившият главен секретар на МВР Николай Радулов, който коментира вчерашната акция в Бургас и разбиването на групата за рекет и наркоразпространение.

“Интересното в случая е, че прокуратурата от две години води разследването, а вчера не знаели, че Желязков не е в Бургас. Сега са го обявили за общодържавно издирване. Предполагам, че ще го издирват, както издирват и много други. Мога да дам пример. Преди седмици получих информация от хора, на които мога да имам доверие, че Брендо си стои в хотелския комплекс, а иначе цялата държавна машина е впрегната да го издирва. Няма да се учудя Митьо Очите да се появи в прокуратурата и пак да не го задържат”, прогнозира Радулов.

“Митьо Очите наистина контролира цялото Южно Черноморие. Той държи всяка една сфера, от която могат да се изкарат пари. Връзката между мафията и погребалния бизнес е класическа. Митьо Очите държи и продавачите на царевица, и файтонджиите по Слънчев бряг. Тези групи вече нямат общо с онези от 90-те години с анцузите и бухалките. Те се изчистиха и станаха бизнесмени и политици. Дясната ръка на Митьо Очите е общински съветник втори мандат в Поморие. Явно добре си върши работата”, потвърди теорията на Радулов журналистът Стефан Ташев.