Благовеста и Иван Шутракови от Сандански създадоха тризнаци

1484672941-134648-632x358
След 8 години в Сандански отново се родиха тризнаци. Мартин, Симона и Никол изплакаха за първи път на 13 януари в столична клиника. Те са първите рожби на Благовеста и Иван Шутракови. Младото семейство от няколко месеца живее в нов дом в Сандански, където вече е подредена и детската стая за тризнаците. Благовеста е секретар на НЧ „Климент Охридски“ в село Склаве, съпругът й Иван Шутраков е собственик на транспортна фирма, съобщава Struma.bg.

Благовеста и Иван са женени от няколко години. Решили да прибягнат до ин витро и още от първия опит се оказало, че са тризнаци. Благовеста сподели, че още от началото лекарите са й казвали да бъде много внимателна, защото много трудно се износват три деца. „До последния ден бях на улицата с любимото ми куче. Тежеше ми само коремът, други никакви проблеми по време на бременността не съм изпитвала, сподели Благовеста. – Тя допълни: Бременността при тризнаци е различна и протича индивидуално. При някои е много трудно. Аз бях под постоянен лекарски контрол. Беше ми лесно, когато се движих, но падна сняг и междублоковите пространства се заледиха. Само тогава не излизах навън. Страхувах се да не падна”, разказа още Благовеста.
Бебетата се родиха със секцио. Първи беше Мартин, след него се появи Симона и накрая Никол. Това разказа щастливата майка по телефона вчера от болницата в София. Отговорната операция е направена от екип начело с д-р Николов и д-р Богданов. Малчуганът тежи 2.00 килограма, а двете му сестрички по 1.700 кг, със задоволство сподели майката Благовеста.
„И децата, и съпругата ми са в добро здраве и скоро ще се приберат у дома”, каза вчера щастливият татко Иван, който от няколко дни не е спрял да черпи роднини, приятели и близки.
В края на 2016 година с решение на Общинския съвет в Сандански бе приета наредба за стимулиране на раждаемостта в курортната община. За тризнаци финансовият стимул е по 800 лева за всяко едно дете. Мартин, Симона и Никола са първите тризнаци, родени в района след 2009 г. Тогава на бял свят се появиха тризнаците на Таня и Крум Божкови – Мария, Лора и Крум, пише “Блиц”.

Подробности в печатното издание.