Благороден жест! Ученици от Дупница  помагат на деца на загинали полицаи с благотворителен базар

Местните читалище помагат за реализиране на коледната инициатива

Деца от Дупница помагат на деца на загинали полицаи от цялата страна. Благородната инициатива се осъществява чрез благотворителен базар,  разположен пред Градския универсален магазин. Подкрепа на учениците за осъществяване на коледната инициатива дава Александра Йорданова – секретар към читалище „Пенчо П. Славейков 1921“.

Идеята прегръщат и други местни читалища. Малките изобретатели са от 1-ви до 4-ви клас, като най-голяма активност имат децата от училище „Св. Кирил и Методий“ в село Яхиново. Със свои изделия се включват и възпитаници на  „Христаки Павлович“, „Климент Охридски“ и „Евлоги Георгиев“ от Дупница.

 

В продължение на няколко дни децата изработват различни  коледни украси, които с ентусиазъм предоставят за продажба по време на благотворителния базар. Дни преди Коледа можете да закупите прекрасни свещници, гирлянди, празнични венци, рисувани керемиди, сурвачки и коледни картички, изцяло ръчно изработени.  Още в първия ден на инициативата, малките добротворци успяха да впечатлят и спечелят първите си клиенти.

Сред закупилите коледна украса бяха жени от Мало село, които с радост спомогнаха за осъществяване на инициативата. Събраните средства ще бъдат насочени към семействата на деца  на полицаи, загинали по време на изпълнение на служебните си задължения. За прекрасната си идея и положените усилия по време на реализирането й, учениците също ще бъдат поощрени. Те ще  получат медали и грамоти. Базарът ще остане в пространството пред ГУМ до 23 декември.