Близначката на Филип, който с 3 операции, стана жена – Елена Димитрова, брои от 1 до 12 с абитуриентите от Езиковата в Кюстендил

Елена Димитрова, близначката на Филип Симсън
Четвъртата от ляво надясно е певицата Елита.

С холивудски блясък 69 момичета и момчета от Езикова гимназия “Д-р Петър Берон” откриха абитуриентските балове в Кюстендил. Сред завършващите бе Елена Димитрова, близначката на добилия известност Филип, възпитаник на ПМГ, който след 3 операции се превърна в Анджелина. Сестра му Елена бе заложила на елегантна черна рокля, с дълги прибрани коси.

Традиционното отброяване от 1 до 12 – годините, прекарани в клас.

Абитуриентка бе и Мина Иванова – една от участничките в конкурса „Девойка Кюстендилска пролет 2015“. Мина е любителка на татуировките, първия си татус тя прави на 15 години. Предпочита да продължи образованието си в Германия, иска да стане преводач. Друга не по-малко красива абитуриентка бе елегантната Карина Халачева. Езиковата гимназия завърши и   Елита, която е пяла заедно с фолкдивата Ивана.

Карина Халачева с елегантна червена рокля

По традиция випускниците се събраха в двора на най-старото училище, а след това с луксозни лимузини и надути клаксони се отправиха към   Гаровия площад, където си правят фотосесии пред Войнишкия паметник. Почти на 90% от абитуриентите на школото вече са студенти в университети в България и чужбина заради призовите места, получени през годината на национални олимпиади по различните предмети.

Филип

Дамите заложиха на елегантни рокли по тялото, голи гърбове и изящни аксесоари, а господата – на официални костюми, папийонки и маркови обувки. Така според изчисления на родителите една абитуриентка може да излезе и 500 лева, а може да стигне и до 10 000 лева. В Кюстендил не липсваха и двете крайности. Цената на куверта от години се държи на 80 лв.