Saturday, July 27, 2024
HomeРегионБлагоевградБогата програма за майските празници в община Благоевград

Богата програма за майските празници в община Благоевград

От 10.30 ч. на 4 май в Благоевград ще се състои възпоменателно шествие от Съдебната палата до площад „Македония“ с участието на Регионален клуб „Традиция“.

В 11.00 ч. на площад „Македония“ ще бъде проведен ритуал по полагане на венци и цветя на паметника на Гоце Делчев по повод 118 години от смъртта на един от най-значимите български революционери с участието на военнослужещи от Военно формирование 26 400, Представителния духов оркестър на Сухопътните войски и Регионалния клуб „Традиция“.

На 5 май от 20.00 ч. на площад „Георги Измирлиев“ по случай Деня на храбростта и празник на Българската армия, 6 май, ще се проведе тържествена проверка заря с участието на военнослужещи от Военно формирование 26 400 и Представителния духов оркестър на сухопътните войски.

По случай Деня на храбростта и празника на Българската армия, Гергьовден, на 6 май от 11.00 ч. на площад „Македония“ Биг Бенд Благоевград е подготвил празничен концерт.

На 7 май от 11.00 ч. на пл. „Георги Измирлиев“ ще бъде проведен ритуал по полагане на венци и цветя пред паметника на Димитър Благоев по повод 97 години от смъртта на българския политик и философ. В събитието ще вземат участие ученици от Второ Основно училище „Димитър Благоев“.

От 11.00 часа на 9 май на пл. „Георги Измирлиев“ ще се проведе ритуал по полагане на цветя по повод Деня на Европа и Деня на победата над фашизма.

В 11.30 часа на пл. „Македония“ и във фоайето на Народно читалище „Никола Вапцаров“ жители и гости на Благоевград ще имат възможността да разгледат изложба, както и да се насладят на концерта на читалищните художествени състави, с участието на Европейския информационен център „Европа директно“.
RELATED ARTICLES

Most Popular