Saturday, July 27, 2024
HomeРегионДупницаБозата ще помага финансово на Марек, ако отборът се класира за efbet...

Бозата ще помага финансово на Марек, ако отборът се класира за efbet Лига

Марек ще има солидно финансово рамо от неочаквана посока, ако отборът успее да спечели промоция за efbet Лига в края на сезона.

От стадион “Бончук” разкриха пред “Мач Телеграф”, че босът на Локомотив (София) Иван Василев е обещал финансова подкрепа на дупничани.

Той няма да влиза в ръководството на клуба, а ще бъде само спонсор. Василев ще направи това заради добрия си приятел Иво Паргов, който към днешна дата е силният човек на „Бончук“. Именно бившият нападател движи всичко в Марек, а баща му – легендарният Сашо Паргов – е председател на Управителния съвет на клуба.

Припомняме, че в първите дни на настоящата година оставка подаде Цветан Видински – човекът, който беше управител, спортен директор, а преди това и президент на клуба. Това стана след изявление на кмета Дангов, че сваля доверието си от тогавашната управа.

Иван Василев е бивш български футболист, нападател и бизнесмен. Собственик на ПФК Локомотив (София). Собственик на фирми и представител на компании за козметика, спортна екипировка. Развива бизнеси в областта на хотелиерството и ресторантьорството. Юноша е на столичния Локомотив (Сф). Дебютира в „А“ ПФГ на 18 ноември 1978 г. в Дупница на мача срещу ФК Марек (Дупница).

Общо в „А“ група, с екипа на Локомотив Василев е изиграл 98 срещи и е автор на 16 гола.Играл е още за отборите на ФК Сливнишки герой (Сливница), ПФК Хасково (Хасково), Волов (Шумен), ПФК Монтана (Монтана), малтийските ФК Биркиркара, ФК Балзан и ФК Сейнт Патрик, както и в Кипър и Швеция.

През август 2015 г. стана основател на новия Локомотив 1929. От  12 октомври 2021 г. е член на ИК на БФС.

RELATED ARTICLES

Most Popular