Saturday, July 27, 2024
HomeСпортБолезнена загуба за Вихрен на полуфинала за КупаАФЛ

Болезнена загуба за Вихрен на полуфинала за КупаАФЛ

Фратрия (Варна) излъга най-силния си съперник до момента

На стадион „Локомотив“ в град Дряново в полуфинален мач на турнира за купата на Аматьорската футболна лига се срещнаха отборите на ФК Фратрия (Варна) и Вихрен (Сандански.

В началото на двубоя футболистите на Вихрен заиграха по-добре и при една бърза контраатака Антон Карачанаков се озова на 10-тина метра срещу вратаря на Фратрия, но не успя да го простреля. За отбелязване че варненският тим игра затворено и разчиташе напред на контраатаки с по няколко подавания. При една от тях Мартин Костадинов центрира в наказателното поле на Вихрен и капитанът Денис Васин с летящ плонж и с глава откри резултата в 28-ата минута за 1:0. След попадението футболистите на Вихрен започнаха по-често да атакуват, но до отбелязване на изравнително попадение така и не се стигна.

В началото на втората част варненският тим имаше две възможности да вкара, но не сполучи. Постепенно футболистите от Сандански пренесоха играта пред противниковата врата. В 70-ата минута Даниел Пехливанов изскочи отблизо срещу вратаря на Фратрия, но изпрати топката у него. В 75-ата минута влезлия като резерва Християн Димитров направи непростим пропуск и отблизо не успя да изравни.

Минута по-късно Методи Костов от отбора на Вихренотблизо изпрати топката в ръцете на вратаря на Фратрия. Най-чистата възможност за отбелязване на гол от санданския тим беше в 85-ата минута, когато след центриране от левия фланг на Томи Костадинов Методи Костов отклони кълбото майсторски към Даниел Пехливанови той от 3-4 метра изпрати топката у   вратаря на Фратрия, тя се отби от ръката му зад него, но той успя да се обърне и да я хване. В даденото от главния съдия продължение стражът на Вихренповали Андрей Лисан от домакините и Ибрям Ибрям реализира отсъдената дузпа за 2:0.

 

След мача мнения дадоха:

 

Емануел Луканов – старши треньор на Фратрия(Варна):

 

„В полуфиналния двубой за Купата на АФЛ срещнахме най-добрия отбор, с когото сме играли досега – този на Вихрен.

Санданският тим се води от много авторитетен и опитен треньор, в който има много класни и опитни футболисти. Нашият отбор, в интерес на истината, не е изграден от опитни футболисти, но смятам, че тактически с бързи контраатаки успяхме да излъжем отбора на Вихрен. На няколко пъти и ние, и санданчани имахме шансове за отбелязване на голове, но това така и не се получи. Поздравявам колегата и отбора на Вихрен за играта, която показаха срещу нас. От страна на ръководството са поставени две – едната е влизане във Втора професионална лига, а другата-спечелване Купата на АФЛ“.

 

Наджи Шенсой – старши треньор на Вихрен:

 

„В този мач не можахме да разчитаме на Даниел Кикиоуо заради контузия, която бе потвърдена при преглед на ЯМР – разкъсване на бедрен мускул. Християн Димитров не беше напълно възстановен след операция. През целия мач стояхме по-добре на терена, но непростими пропуски направиха Антон Карачанаков, Християн Димитров, Методи Костов и най-чистото положение бе накрая на Даниел Пехливанов. Резултатът, който се получи, е нереален на база играта на терена. Вече мислим за гостуването в неделя на ЦСКА 1948 ІІІ“.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular