Борецът Милослав Методиев е Спортист №1 на Кюстендил за 2019-а

Най-добрият спортист на Кюстендил Милослав Методиев
  • Каратеките Тодор Настев и Божидар Сотиров са негови подгласници в 20-ото юбилейно издание на церемонията

 

Националният състезател по борба класически стил Милослав Методиев бе избран за Спортист №1 на Кюстендил за 2019 година. Победителят не успя да присъства на тържеството и неговата награда получи един от бившите носители на приза „Спортист на града” – борецът Александър Костадинов. Негови подгласници станаха двама талантливи каратеки – Тодор Настев от клуб “Дарис” и Божидар Сотиров от клуб “Шурикен”.

Тодор Настев
Божидар Сотиров

Купите на победителите в 20-ото юбилейно издание на „Спортист на Кюстендил” връчи кметът на община Кюстендил Петър Паунов. Тържеството се състоя в клуб “Шампиони” в спортен комплекс “Осогово”, а градоначалникът благодари на всички за постигнатото и заяви, че следващата година ще има повече пари за спорт.

„Благодаря за нивото, което показвате, и за израстването всяка година. Благодаря ви, че показвате, че кюстендилският спорт може да има върхови постижения всяка година, благодаря ви за интелекта, за уменията и знанията и че заради вас за спорта се говори като за нещо важно и ценно. Благодарение на вашите безценни усилия спортът се приема като равен на образованието. През следващата година ще има повече пари за спорт, като в началото на 2020 г. ни предстои среща, на която ще се обсъди дали средствата ще отидат в базата или клубовете. Пожелавам ви светли и благословени празници“, каза Петър Паунов.

Отбор на годината – тимът кадетки на волейболен клуб “Велбъжд-Олимпия”

Спортист №1 Милослав Методиев печели за четвърти път класацията. През годината той има 1-во място ДЛП мъже, 1-во място ДЛОШ мъже, 10-о м. ЕП мъже, 21-во м. СП и олимпийска квалификация мъже, 2-ро място МТ “Никола Петров”.

Тодор Настев е национален състезател на България по олимпийско карате. Има 3-то място на Световна младежка лига – Кипър, Лимасол.

7-и места на Световно първенство за младежи – Сантяго, Чили, и Европейско първенство за старша възраст – Алборг, Дания.

Николай Христов

В Световната ранглиста при старшата възраст е №8 от 234-ма състезатели от целия свят в неговата категория, след което премина през лятото при младежите, като в момента е №11 в Световната ранглиста при младежите от 271 състезатели от целия свят в неговата категория.

Божидар Сотиров има 1-ви места на Световна купа Умаг, Хърватия, на кумите индивидуално, на Европейско първенство стил шотокан в Скопие, Македония, на Балканско първенство в Баня Лука, Босна и Херцеговина, е на 7-о място кумите индивидуално и 2-ро място ката отборно, на Национално първенство –  1-во място кумите инд., 1-во място ката отборно и  2-ро място инд. ката и още над 20 отличия. Тримата, както и техните треньори получиха много награди от спонсорите на събитието.

Отбор на годината стана тимът кадетки на волейболен клуб “Велбъжд-Олимпия”, който тази година се нареди на пето място в България.

Кметът награди клуба по борба “Васил и Георги Илиеви”.

Специални награди бяха връчени на клуба по борба “Васил и Георги Илиеви”, който за 2019 г. е и №1 на България в този спорт, на каратеката Николай Христов за двете 5-и места на Европейското първенство по карате за глухи, както и на отбора по боча на ДПЛФУ “Ильо войвода” – Кюстендил.

По време на церемонията по награждаването на Спортист на Кюстендил 2019 специални плакети получиха спортистите, които са номинирани под №1 в 29 клуба, които развиват дейност на територията на община Кюстендил.

„Спортист на Кюстендил” уважиха още областният управител Виктор Янев, председателят на ОбС Михаела Крумова, зам.-кметът Светослав Василев, Нели Петкова, директор на Дирекция „Култура, образование, младежки дейности и спорт” към община Кюстендил, много спортисти, треньори и деятели.