Борисов: БСП са подли, брутални, безкомпромисни и конспиративни

 2,5 млрд. лв. сме дали за американските и руски централи само тази година, ако тези пари си бяха в бюджета, това правителство щеше да направи още много, категоричен бе той

15-12-01-klinika-sf

“БСП са подли, брутални, безкомпромисни и конспиративни. Това е партията, която е убивала и взривявала. Защото не са се научили, защото действат по един и същ начин. Тази е истинската същност на БСП, да руши, ние правим жп линии и църкви – те са ги взривявали вчера, а сега се кръстят и целуват патриарха. Тяхната метаморфоза е чудовищна”, написа Бойко Борисов в профила си във Facebook. Той се закани да поиска от Европейската комисия становище по случая с еврофондовете, защото от БСП са “крали, крали, крали и знаят, че фондовете винаги ги спират, когато са на управление. Те играят конспиративно, под пояса и целенасочено”, допълва той.

Борисов е категоричен, че от ГЕРБ никога не са нападали първи. Нямал намерени и да развали добрия тон, но те му отвърнали с лъжи.

“Крадецът вика “Дръжте крадеца”. Ще им отвърнем по същия начин, само че с факти. Оттук нататък вече на всяка тяхна лъжа ГЕРБ ще излизат с пресконференция”, закани се Борисов в социалната мрежа.

Борисов подчерта при откриването на Клиника по неврохирургия с център за лечение на мозъчно-съдови блести и Клиника по урология към УМБАЛ “Света Анна”, че Европейската комисия много ясно е казала, че няма спиране на субсидии. Според него БСП се опитали да направят интрига и да се подсигурят, в случай че бъдат спрени еврофондове оттук нататък.

“Като показваме видимите резултати, ние ни най-малко не си мислим, че сме идеални, че това е максимумът, който може да постигнем, че не е могло да бъде по-добре. 2,5 млрд. лв. сме дали за американските и руски централи само тази година, ако тези пари си бяха в бюджета, това правителство щеше да направи още много”, категоричен бе Борисов. „С 800 млн. лв. щяхме да купим нови влакове, мотриси и локомотиви и нямаше хората да мръзнат сега по влаковете. Защото през 2006 г., когато са взели влаковете, не са ги платили. Бяхме си дали дума и се старахме две години да не го напомняме. Защото, когато гласуваш за БСП, идва Орешарски. Мандатът на БСП доведе Орешарски.

Не мога всеки ден да премълчавам обидите и лъжите… Как да им обясня, че само благодарение на изключително личната си намеса 320 млн. лв. отпусна Брюксел на Съвета в Братислава. И то така, че накарах всичките колеги да ме разберат и целево за България ги дадат. И с личната си уговорка с президента Путин спестих 90 млн. лихви. Близо половин милиард сме донесли в България или сме спестили от работа, която сме свършили. Кажете едно “Благодаря” и ни намерете други грешки. Със сигурност ги имаме. Те от сутрин до вечер се презастраховат какво ще сгрешат пак с нас. Две години бях толерантен.

Всеки парламент започвах с благодарност към всички, защото знаете как трудно направихме правителство. Никой с никого не се харесваше. Ще ги видим как ще направят те, ако им дойде време. Съжалявам, но някой път забравят. На нас искат да ни вменят за две години всичките вини на света, а те са над 100-годишна партия – все едно нямат вина! Да не си спомняме нищо от това, което са направили Жан Виденов, Орешарски! Спомняме си много работи – ако искат, ще ги приказваме. За мен е по-важно, а се надявам и президентът Радев да направи такова правителство, което да надгражда”, беше коментарът на министър-председателя.

„Когато през 2014 г. подготвяхме концепцията в здравеопазването, мозъчно-съдовите заболявания бяха една от основните причини за смъртност и инвалидизация на българите в активна възраст. Последва план, проект, осигурихме финансиране и днес България разполага с модерни центрове и техника за пълноценно лекуване на тези заболявания.  След това обясни, че след като бъде разпуснат парламентът, ще организира партията за избори:

„Не обичам да се бъркат в моята работа. Не обичам и аз да се бъркам в чуждите работи. Ние, заедно с колегата (Петър Москов, бел. ред.), защото знам, че е шеф на щаб, като ни освободят, ще отидеме да си организираме партиите да се явим на избори. Защото това, което чувам от сутрин до вечер е, че всичко ще стане безплатно. На хората ще трябва да им обясниме, че такива безплатни работи, когато има, след това по две години не може да вдигнеме държавата.

На въпрос дали е готов на вариант „избори до дупка“ той отговори: „Аз съм убеден, че заедно с колегите от РБ, Патриотичния фронт при ревизия на отношенията ни… Ние, като показваме видимите резултати, ние ни най-малко не си мислиме, че сме идеални, че сме дали, че това е максимумът, който можеме да постигнеме, че не е могло да бъде по-добре..“

 

Снимка

Борисов благодари на партриарх Неофит, който присъства на церемонията и за това, че е оценил направеното.