Saturday, May 25, 2024
HomeНовиниБорисов на вечеря в замъка Хертохинедал с европейски лидери

Борисов на вечеря в замъка Хертохинедал с европейски лидери

 

Белгийският министър-председател Шарл Мишел организира тази вечер среща на 12 европейски лидери, включително и премиерът Бойко Борисов, съобщиха от белгийското правителство. Те ще вечерят в замъка Хертохинедал край Брюксел, предаде БНТ. На нея държавни и правителствени ръководители от ЕС ще обменят мнения за приоритетните политики и за бюджета на Съюза след 2020 г., както и по институционални въпроси.

Разговорите са в навечерието на неформалната среща на върха на 27-те европейски лидери утре в Брюксел. На вечерята довечера ще присъстват германският канцлер Ангела Меркел, френският президент Еманюел Макрон, както и ръководителите на още 9 европейски държави.

От правителствената инфoрмационна служба съобщиха, че министър-председателят Бойко Борисов ще участва в неформална среща на държавните и правителствени ръководители на 23 февруари в Брюксел.

Очаква се на нея лидерите на страните членки да обсъдят две основни теми – съставът на Европейския парламент след изборите през 2019 г. и Многогодишната финансова рамка на ЕС след 2020 г. в контекста на оттеглянето на Обединеното кралство.

RELATED ARTICLES

Most Popular