Борисов разпореди на кмета на Царево да не изпълнява решение на ОбС заради Силистар

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов разпореди на кмета на Царево Георги Лапчев (ГЕРБ) да задържи и да не изпълнява решението на Общински съвет – Царево по казуса „Силистар“. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ по повод решението на Общински съвет – Царево за изработване на план за застрояване в местността Силистар.

Става дума за имот недалече от плажа „Силистар”. Общинският съвет на Царево гласува да се изработи проект за застрояване в местността.

В същото време обаче кметът на общината Георги Лапчев е категоричен, че  единственото намерение е да се направи път. Подобие на път съществува и сега.

От друга страна в предложението на Георги Лапчев пише, че теренът е предназначен за вилни сгради, високи до 5 метра и половина. Сега допустимите метри са до 10. Според кмета строителството в терена и сега е възможно, защото е урбанизирана територия. Ясно е обаче, че имотът попада в границите на две защитени зони и така намеренията към него трябва да минат през екооценки. По случая проверка ще прави и регионалната екоинспекция в Бургас.

Председателят на ГЕРБ възложи на кмета на Царево да не изпълнява решението до пълното убеждаване на обществеността в правотата на това решение на Общински съвет – Царево.

Кметът на Царево Георги Лапчев ще даде пресконференция за представителите на медиите на 25 август 2018 г. в 9.30 часа на отбивката към плаж „Силистар“