Saturday, July 27, 2024
HomeРегионДупницаБорис Кръстев: Марек е в неравностойно положение, пожелавам успех на отбора на...

Борис Кръстев: Марек е в неравностойно положение, пожелавам успех на отбора на сърцето ми

Дългогодишният футболист и треньор ще бъде с агитката на дупничани във Враца

Предстоящият мач-бараж за Ефбет лига между отборите на Ботев (Враца) и Марек продължава да бъде тема № 1 в момента в град Дупница. Двата тима ще се сблъскат на 30 юни, четвъртък, от 19:00 часа в битка за място в елита. Двубоят ще е на “Христо Ботев” във Враца.

Дупнишките фенове оживено коментират несправедливия регламент на БФС, съгласно който отборът от по-горната лига – Ботев, ще домакинства на втородивизионния Марек.

Своето мнение излази и бившият футболист и треньор на Марек Борис Кръстев – в момента директор (от 6 години) на Професионална гимназия по облекло и стопанско управление в град Дупница: „След като бе закрито спортното училище в град Правец, аз реших да продължа образованието си в спортното училище в град Враца. Едновременно се включих в юношеския състав на местния клуб Ботев и в периода 1991/1992 година бях привикан в мъжкия отбор. След това се прибрах в родния ми град Дупница и от 1992 до 2000 година играх с фланелката на любимия ми Марек, участник тогава във В и Б група“, сподели Кръстев. Тогава той носи и капитанската лента на дупнишкия отбор.

„Браво на сегашните футболисти на Марек, които заеха 3-тото място в крайното класиране на Втора професионална лига, даващо право на участие в мач-бараж за влизане в по-горната Ефбет лига. Радостен съм, че от сегашните футболисти мои възпитаници като треньор на Марек 2007 са Александър Близнаков, Веселин Любомиров, Христо Каймакански и Любо Костов. Всички те са състезатели с много футболни качества и естествено са част от този постигнат успех.  Въпреки че в момента отборът на Марек е поставен в неравностойно положение, след като участникът в Ефбет лига е домакин, а ние-от по-долната – гост на досегашния. Това е поредното безобразие в нашата футболна централа, което част по-скоро трябва да се изкорени. Надявам се при спортно щастие, реално съдийство и подкрепата на феновете, между които ще бъда и аз, да помогнем на нашия любим Марек за пълен успех в двубоя“, категоричен е  Борис Кръстев.

Продължава записването за организирания транспорт до Враца от страна на именития фен, дългогодишен заместник шеф на фенклуба Румен Тимев, който все така придружава отбора навсякъде с личния си автомобил.

Тези, които имат възможност и желаят да пътуват с автобус, могат да направят контакт с него на телефон 0898/880603.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular