Боровец е готов за новия сезон, но още няма дата за откриването

След успешно приключилия летен сезон първият планински курорт на Балканите – Боровец, се подготвя усилено за новия ски сезон 2019/2020. Новото попълнение за този сезон са две машини – последно поколение, на световноизвестна фирма. Машините са оборудвани с лебедки, позволяващи плавно движение по пистите с голям наклон, и дават високо качество при обработката им. За новия сезон оръдията за сняг са 14 на брой и така стават общо 190, като покриват 2/3 от ски зоната – главно ски центрове “Ястребец” и “Ситняково”.

Боровец посреща сезона с ново мобилно приложение My Borovets, налично за Android и iOS. MyBorovets предоставя актуална информация за пистите и лифтовете в курорта, уеб камери, времето в момента и дългосрочна прогноза, резервиране на ски услуги, информация за актуални събития, ресторанти и възможности за настаняване в курорта, както и специални предложения и предупреждения от пистите. В заснежената долна част на писта “Червено знаме” е обособена специална зона за шейни, която позволява безопасно пързаляне, отделно от скиорите и сноубордистите. Зоната се заснежава и осветява. Датата за откриване на ски зоната все още не е определена, зависи от атмосферните условия. Ако времето се задържи студено, оръдията за изкуствен сняг в ски центрове “Ястребец” и “Ситняково” (Централен Боровец) ще работят денонощно и ще дадат възможност на лифтовете да отворят през първите седмици на декември. По случай студентския празник кабинкова въжена линия “Ястребец” ще работи на 7 и 8 декевмри 2019 г. за туристи. Празничното работно време на лифта е:

7 декември (събота):

08,45 – 16,50 ч.

8 декември (неделя):

08,45 – 16,50 ч.

Касата на долна станция на КВЛ “Ястребец” ще работи в събота и неделя от 08,45 до 16,50 ч. Цената за възрастни на двупосочния билет е 15,00 лв., а за деца от 7 до 13 г. вкл. – 6 лв. Както винаги малчуганите до 7 г. ще се возят безплатно.

Последно качване от долна станция: 16,00 часа

Последно качване от горна станция: 16,20 часа.