Saturday, July 27, 2024
HomeСпортБотев вече е трети след 1:0 над Банско Тиим

Ботев вече е трети след 1:0 над Банско Тиим

На стадион „Христо Ботев“ в град Ихтиман в мач от 29-и кръг за първенството на Югозападната Трета лига се срещнаха отборите на местния Ботев и Банско Тиим от едноименния град. Срещата завърши с много ценна победа за отбора на домакините с 1:0.  Победното попадение дойде от дузпа за спъване на Мартин Димитров в 39-а минута, която Йоан Маринов превърна в гол.

През първата част момчетата на Валери Свиленов пропуснаха няколко доста добри положения, но все пак съумяха да открият резултата с попадение от дузпа на Йоан Маринов.

През втората част домакините съумяха да запазят преднината си и да спечелят трите точки, а след този успех тимът заема 3-то място в класирането с актив от 49 точки.

„Доволен съм от всички момчета, от старанието им, имаме си вътрешна цел, която сме си поставили, това е третото място, на което сме в момента, а до края на шампионата се надяваме и да задържим. През първата част на мача пропуски направиха Християн Андонов, който изскочи сам срещу вратаря на гостите, но не успя да го преодолее, и Йоан Маринов отблизо изпрати топката в аут. През второто полувреме пропуски направиха Григор Долапчиев и Мартин Димитров“, коментира след двубоя треньорът на БотевВалери Свиленов.

През пролетта отборът на Ботев все още не познава вкуса на поражението, записвайки 7 победи и 3 ремита, което вкара в актива на тима 24 точки. У дома ихтиманци са с актив от 5 победи от 5 мача.

Отборът на Банско Тииме на 13-то място с 35 точки.

В следващия 30-и кръг Ботев гостува на Вихрен(Сандански), а двубоят обещава да е повече от интригуващ.

Ташко СУЛЬОТОВ

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular