БСП отива на избори в коалиция с пет други партии

Името на обединението е “БСП за България”26-12-03

БСП подписа договор за създаване на коалиция с пет други политически формации – Политически клуб “Екогласност”, ПП “Нова зора”, Комунистическа партия на България, ЗС “Ал. Стамболийски” и Политически клуб “Тракия”. Новата коалиция ще се казва “БСП за България”. Това съобщи на пресконференция председателят на БСП Корнелия Нинова.

Новата коалиция не е механичен сбор от партии за употреба на власт и за субсидии, а политически съюз от съмишленици, екип от партии, които споделят платформата на БСП и имат своите реални последователи, коментира тя.

Партия “Български социалдемократи” ще вземе решение евентуално за присъединяване към коалицията до 11 февруари, каза Нинова.

Утре “БСП за България” ще се регистрира в ЦИК за участие в парламентарните избори, посочи тя. Нинова добави, че допълнително ще бъдат подписани двустранни споразумения за сътрудничество с коалицията с около десет граждански сдружения и патриотични съюзи.

В събота на заседание на Националния съвет на БСП трябва да одобрим водачите на листи и местата на гражданските квоти, съобщи Нинова.

В отговор на Реформаторския блок тя каза, че програмата на БСП не струва 14 млрд. лева, а 1,9 млрд. лева на година, разписани по мерки и пера, както с източник на средства, така и с начина на тяхното харчене.