Българин си купи къща за 3 млн. паунда в квартал „Хампстед“ в Лондон, спечелил парите си от игра на борсите

Скъпите имоти са привилегия за малцина. Оказва се обаче, че и тук максимата „Всяко правило си има изключение” е валидна. Доказва го българският IT специалист Веселин Стоев. Българинът успя да си купи къща за 3 млн. паунда в един от престижните лондонски квартали – „Хампстед“. Районът е известен с това, че там са живели известни британци като Джон Голсуърти, Ричард Бартън, Джордж Ромни и Робърт Л. Стивънсън, Зигмунд и Ана Фройд, поетът Джон Кийтс.

Богатството си Стоев успява да направи само за 8 години. Работи в софтуерна компания, която го оценява високо и му дава възможност за кариера. В началото месечното му възнаграждение е било 3500 паунда. Бързо успява да достигне до 10 000 паунда, като тук не влизат бонусите.

Не месечната заработка като IT специалист, а няколко успешни инвестиции на фондовата борса му дават възможност да си купи луксозна къща в аристократичната част на британската столица. Започва да играе на борсите в Лондон и Ню Йорк през 2013 г. с първоначална инвестиция само то 2000 паунда. За 5 години успява да направи състояние от 1.8 млн. паунда. За покупката на къщата тегли всичко спечелено и взема ипотечен заем.