Saturday, June 22, 2024
HomeНовиниБългарияБългарски успех с двойните стандарти при храните: ЕС финансира програма за битката...

Български успех с двойните стандарти при храните: ЕС финансира програма за битката с двойните стандарти за 1.3 милиона евро

Евродепутатите от ГЕРБ Емил Радев и Андрей Новаков се похвалиха с успех в битката срещу двойните стандарти при храните.

Финансовият ресурс на програмата е 1.3 милиона евро. С тях ще се финансират потребителски организации в битката с двойните стандарти.

“Одобряването на програмата е реален резултат от натиска, който евродепутатите и страните от Източна Европа оказаха”, сподели Емил Радев. Той припомни, че в началото ЕК не е признавала проблема с двойните стандарти.

“Двойните стандарти са огромен бич за Европа”, отсече евродепутатът.

Андрей Новаков също е доволен, че с програмата ще се повиши капацитета на потребителските организации. Те ще станат пълноценни в защитата на потребителските права, по мнението му. Евродепутатите очакват от началото на 2019 да започне финансиране на първите проекти. От тук нататък битката е да има единен европейски орган, който да следи за двойните стандарти.

Според Радев и Новаков ЕК трябва да излезе със законодателна инициатива срещу двойните стандарти. Затова те се надяват резултатите от анализа на проблема след старта на програмата да даде основа за такава законодателна инициатива.

Оказва се, че България е страната с най-малко подадени сигнали срещу двойните стандарти в сравнение с останалите засегнати страни.

 

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular