Saturday, May 25, 2024
HomeРегионДупницаБългарски филми гледат на автокино в Дупница

Български филми гледат на автокино в Дупница

“Диви и щастливи” и “Привличане” са двете заглавия, които ще бъдат показани на дупнишката публика в плануваното за 1 и 2 август на автокино. Това съобщиха от общинския пресцентър.

Специални гости за откриване на автокиното в Дупница, ще бъдат актьорите Яна Маринова и Александър Сано. Двамата изпълняват главни роли и в двете ленти.

Прожекциите под звездите ще бъдат на 1 и 2 август, напълно безплатно на паркинга на Кауфланд. Паркирането започва в 20 часа, а филмите са с начало 21,20 часа.

Инициативата „Open Air Cinema“ стартира през март 2020г., породена от първия локдаун в следствие на пандемията от COVID-19.

Създателите Александър Сано, Васил Чорбанов и Александър Забунов решават да направят опит за автокино в няколко града в България. Успехът и отзвукът още след първите прожекции, довеждат до лавинообразен интерес. Така до края на летния сезон на 2020 г., успяват да реализират 31 прожекции в над 23 града в България.

В началото на 2021г., екипът решава да развие много по-организирано и мащабно инициативата си. Тази година зрителите в много повече градове, ще имат възможността да се насладят на това събитие, с много по-голям филмов репертоар, уточниха още от Общината в Дупница.

RELATED ARTICLES

Most Popular