Saturday, May 25, 2024
HomeРегионБлагоевградБързи и шумни: Откриха мотосезона в Благоевград

Бързи и шумни: Откриха мотосезона в Благоевград

На Полигона край Благоевград се събраха стотици рокери, любители на високите скорости и си пожелаха здраве и безаварийно шофиране.

„Поздравявам Ви по случай откриването на мотосезон 2024. Вие сте общност, която за 19 път провежда това събитие, а за безброен път прави добри неща и участва в благотворителни каузи. Пожелавам Ви все така добрите дела да са голямата Ви страст, а моторите да са само хоби. Нека голямото ни призвание е да се грижим за нашата държава, за нашия Благоевград и за ближните. Пожелавам Ви от сърце да сте здрави и да имате страхотен сезон, без никакви аварии. На добър час!“, каза кметът Методи Байкушев.

На събитието бе повдигнат въпросът и за инфраструктурата, която е от голямо значение за безопасността на мотористите и на всички участници в движението на пътя. В тази връзка кметът заяви, че скоро в Благоевград започва голямата кампания по запълване на дупки и основно ремонтиране на много улици.

По традиция бе отслужен водосвет за здраве, непосредствено след което мотористите направиха обиколка на основните булеварди на Благоевград.

По време на празничната програма публиката наблюдава демонстрации на майсторско управление на мотори.

За деветнадесета поредна година организаторите апелираха шофьорите да проявяват толерантност на пътя и да пазят мотористите.

Организатор на събитието бе Николай Янчев, председател на мото-клуб „Кралете на пътя” – Благоевград.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular