Sunday, June 16, 2024
HomeНовиниБългарияБъчварова: Кризисният щаб е на крака и ще пази от бедствия

Бъчварова: Кризисният щаб е на крака и ще пази от бедствия

Опитът бе най-ценен в тази ситуация, заяви министърът в оставка

bacvarova-slvn

Министър Бъчварова в Сливен

При усложняване на метеорологичната обстановка Националният кризисен щаб е готов за действие. Това съобщи в Сливен министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова, цитирана от БНР. Тя допълни, че щабът ще работи както досега и подчерта, че са предприети всички мерки за недопускане на ситуации с бедстващи хора.

“Има готовност щабът, ако се усложни обстановката, да действа както досега. Техниката не е изтеглена от критичните места. Мисля, че ще се справим, още повече, че опитът е може би най-ценното в тази ситуация”, заяви тя.

Според Бъчварова организацията, предприета преди влошаването на времето през изминалите дни, е дала добър резултат. По думите й именно превантивните действия са довели до възможно най-малко инциденти, загинали или пострадали хора. Тя отново призова да се следи прогнозата за времето преди да се тръгне на път.

“Осем нови служители и седем автомобила ще бъдат включени в борбата в противодействие на битовата престъпност в Сливенска област”, обяви още Румяна Бъчварова.

“Назначените осем души ще бъдат бивши полицаи, които ще бъдат ангажирани с охраната на полицейските сгради. Освободените от дежурства по охраната полицаи ще бъдат назначени в селата”, каза Бъчварова след срещата си с директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Чавдар Божурски. Тя коментира, че операцията по справянето с битовата престъпност върви много добре и коментира работата на полицията в Сливен.

“Мога да кажа, че първата седмица има много добри резултати тук. Разстановката на силите е много добре направена. Отчитат се спецификите в отделните населени места, активно се работи с кметовете”.

Бъчварова отчете още, че срещите в страната с директорите на полицейски дирекции са ползотворни, тъй като на тях се обсъждат конкретни планове за справяне с битовата престъпност по места.

RELATED ARTICLES

Most Popular