Saturday, July 27, 2024
HomeНовиниБългарияВарна срещу Марешки! Хиляди излизат на бунт, създават проект срещу "аптекарския динозавър"

Варна срещу Марешки! Хиляди излизат на бунт, създават проект срещу “аптекарския динозавър”

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Хиляди ядосани варненци се организираха в социалните мрежи в нещо като “въстание срещу Марешки”.

Хиляди ядосани варненци се организираха в социалните мрежи в нещо като “въстание срещу Марешки”. Гражданите са недоволни, че този субект, наричан често и “мутра”, ще е приносът на морската столица в националната политика. Те се срамуват от този факт и се опитват да създадат проект или партия, условно наречени “анти-Марешки”. Целта е да се покаже истинското лице на Варна, което е културно, цивилизовано и няма нищо общо с олигархията и нейните подставени лица. Първоначално не беше ясно кой точно ще оглави този протест. Спрягаха се различни имена, вкл. това на известния патриот Костадин Костадинов. Сега ситуацията добива по-завършен вид – най-малкото поне един от спряганите ще направи “нещо” срещу аптекарския динозавър…

Самият Костадинов косвено потвърди, че проектът “анти-Марешки” ще въвлече и него. Търсейки политическо представителство, бунтарите са се свързали с него да им помогне да “направят нещо за изборите”.

Костадинов обясни, че той ще участва на вота с неговата партия “Възраждане”. Стремежът му е да се яви в патриотичен профил, какъвто винаги е бил в политическата си активност. Както е известно, той е автор на новия учебник по “Родинознание”. Също така е постоянен критик на НФСБ, ВМРО и „Атака”. “Идеята е да се представим като истински патриоти, а не като псевдопатриотите, които са проект за подкрепа на ГЕРБ или БСП – в зависимост от това кой даде и предложи повече”, така Костадинов обясни замисъла си.

Покрай подготовката за участие обаче изненадващо се появиха гневните от Марешки. Тъй като Костадинов има и предни битки с петроло-аптекаря, хората решили да го потърсят за подкрепа.

“Действително има огромно напрежение, Варна клокочи отвътре срещу Марешки”, обясни Костадинов и добави, че на някакъв етап това ще роди политическа вълна и варненските политици не могат да се правят на глухи и слепи. Някой трябва да направи нещо наистина, макар че конкретно сега бунтът изглежда донякъде изненадващ.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular