Варна срещу Марешки! Хиляди излизат на бунт, създават проект срещу “аптекарския динозавър”

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Хиляди ядосани варненци се организираха в социалните мрежи в нещо като “въстание срещу Марешки”.

Хиляди ядосани варненци се организираха в социалните мрежи в нещо като “въстание срещу Марешки”. Гражданите са недоволни, че този субект, наричан често и “мутра”, ще е приносът на морската столица в националната политика. Те се срамуват от този факт и се опитват да създадат проект или партия, условно наречени “анти-Марешки”. Целта е да се покаже истинското лице на Варна, което е културно, цивилизовано и няма нищо общо с олигархията и нейните подставени лица. Първоначално не беше ясно кой точно ще оглави този протест. Спрягаха се различни имена, вкл. това на известния патриот Костадин Костадинов. Сега ситуацията добива по-завършен вид – най-малкото поне един от спряганите ще направи “нещо” срещу аптекарския динозавър…

Самият Костадинов косвено потвърди, че проектът “анти-Марешки” ще въвлече и него. Търсейки политическо представителство, бунтарите са се свързали с него да им помогне да “направят нещо за изборите”.

Костадинов обясни, че той ще участва на вота с неговата партия “Възраждане”. Стремежът му е да се яви в патриотичен профил, какъвто винаги е бил в политическата си активност. Както е известно, той е автор на новия учебник по “Родинознание”. Също така е постоянен критик на НФСБ, ВМРО и „Атака”. “Идеята е да се представим като истински патриоти, а не като псевдопатриотите, които са проект за подкрепа на ГЕРБ или БСП – в зависимост от това кой даде и предложи повече”, така Костадинов обясни замисъла си.

Покрай подготовката за участие обаче изненадващо се появиха гневните от Марешки. Тъй като Костадинов има и предни битки с петроло-аптекаря, хората решили да го потърсят за подкрепа.

“Действително има огромно напрежение, Варна клокочи отвътре срещу Марешки”, обясни Костадинов и добави, че на някакъв етап това ще роди политическа вълна и варненските политици не могат да се правят на глухи и слепи. Някой трябва да направи нещо наистина, макар че конкретно сега бунтът изглежда донякъде изненадващ.