Васил и Натали Андонови от клуб „Победа” със златен медал от престижен турнир по бадминтон в София

  • Братът и сестрата от Дупница записаха четири категорични победи, без да загубят дори и гейм

    Дупнишкият клуб по бадминтон „Победа” започна с успех 2020 година. Васил и Натали Андонови, които са брат и сестра, спечелиха златен медал от първия турнир за новата година. Надпреварата се проведе в зала „Европа” в София, като дупничани не оставиха никакъв шанс на конкуренцията си и съвсем заслужено стъпиха на най-високата почетна стълбичка. Те записаха четири убедителни победи, без дори да загубят гейм, за да грабнат златото.
    „Много съм доволна от успеха на Васил и Натали. Те за първи път играят заедно при смесените двойки. Явно като брат и сестра се разбират добре, защото спечелиха златен медал, без да имат опит като състезателна двойка. Това е едно успешно и добро начало на годината. Надявам се да продължим по същия начин и през останалите 12 месеца”, коментира пред „Вяра” треньорът на клуб „Победа” Юлиана Стойкова.
    На дупнишкия клуб предстои Държавно първенство за мъже и жени. Шампионатът отново ще се проведе в столичната зала „Европа” от 30 януари до 2 февруари.
    „Надявам се някои от по-големите момичета да запишат дебют при жените, за да могат да натрупат точки в ранглистата и така да могат да попаднат в основната схема”, завърши Стойкова.