Ветераните на ОФК „Беласица” загубиха от „Витоша” (Бистрица) с 1:7

Последният мач за определяне на първенеца на зона „София” за ветерани между отборите на „Витоша” и „Беласица” (Петрич) се игра на стадиона в Бистрица. През по-голямата част на срещата футболистите на домакините имаха преимущество в играта и спечелиха двубоя със 7:1. Головете за отбора на „Витоша” отбелязаха Георги Пеев – 3, Светослав Петров – 2, Христо Йовов от дузпа и Бойко Борисов. Почетното попадение за петричкия тим отбеляза Георги Киров.
През първата част на срещата пропуски за отбора на „Беласица” направи Щерю Димитров-Ромарио – на три пъти – като изскочи сам срещу вратаря на „Витоша”, но не успя да го преодолее.
След почивката нови пропуски направиха Ромарио на два пъти и по веднъж Георги Киров и Александър Тилев.


В отбора на домакините се появиха куп футболисти, преминали през А-националния отбор на България и елитни тимове в страната – Георги Гинчев, Христо Йовов, Георги Пеев, Светослав Петров, Борислав Георгиев. През целия мач на терена бе и премиерът Бойко Борисов, който отбеляза последното попадение в срещата.
В отбора на „Беласица” заради недостатъчен брой тренировки неприятни контузии получиха Вальо Яков, Юли Николов, Стоил Бояджиев и Атанас Ласков.
Последният при неприятен сблъсък получи тежка травма.
В този мач не взе участие и единият от основните футболисти, с които „Беласица” спечели предишните си срещи – Емил Шаламанов, който присъства на стадиона в Бистрица, но бе контузен.
„Нямаше как да победим отбора на „Витоша”, който бе изграден от известни футболисти. Разбрахме, че са тренирали редовно, за разлика от нас. Показаха много интересни неща, финес в играта и съвсем заслужено ни победиха”, споделиха групово футболистите на „Беласица”.
Раздялата между футболистите на двата отбора бе приятелска, направиха се много снимки за спомен, а след това имаше и обща вечеря в местно заведение.