Видеокамери заснеха младежите, изсипали препарат във фонтаните на Благоевград

Кадри от камерите за видеонаблюдение в района на пл. „Георги Измирлиев“ в Благоевград разкриват извършителите, изсипали пенлив препарат в коритата на градските фонтани в областния център. Бе назначена проверка, като служители към звено „Инспекторат“ при Община Благоевград са прегледали записите. На тях се виждат две видимо непълнолетни лица, които сипват течност във водата на фонтанните инсталации.

Кадрите ще бъдат предадени на компетентните органи.

Междувременно служители на ОП „Благоевград строй ремонт“ и ОП „Чистота“ почистиха коритата на засегнатите фонтани, полагат се всички усилия да не се допусне повреда.

Припомняме, че фонтаните на площад “Георги Измирлиев” бяха напълнени с течен препарат за съдове, вследствие на което има голяма опасност те да бъдат увредени. Голямото количество пяна е сериозна предпоставка за повреда, както на филтрите, така и на помпите. Опасността от изгаряне на фонтанната система е голяма, защото до помпите достига въздух, а не вода.

Усилията, които полагат служители от ОП “Строй ремонт” бяха насочени към изпомпване на водата, почистване на фонтанните инсталации и проверка на всички 14 помпи.

“В навечерието на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий,на българската азбука, просвета и култура, на славянската книжовност, както и празник на града, и ден преди началото на дефилето на абитуриентите има вероятност фонтаните да не работят и да се извършват ремонтни и почистващи действия по съоръженията!

Фонтаните бяха пуснати съвсем скоро! Сега отново следва процедура по подготовка на препарати и пълнене на красивите водни съоръжения, които не само радват жители и гости, деца, а и красят центъра на Благоевград и присъздават едно по-лятно настроение!”, коменитарах от общината.