Вихрен победи като гост Пирин (Разлог) с 3:1

Ташко СУЛЬОТОВ

Отложеният мач от 16-и кръг за първенството на ЮЗ Трета лига, група Б, между отборите на Пирин (Разлог) и Вихрен (Сандански) се игра на стадион „Септември“ в град Разлог и бе ръководен от главния арбитър Мартин Марков. В отбора на гостите не бе включен Петко Петков, който вече не е част от него. Срещата започна равностойно. В 18-та минута Марио Димитров с изненадващ шут от далече огорчи вратаря на санданчани Боян Загорски за 1:0. Това не отчая възпитаниците на Ивайло Василев и те все по-често се озоваваха пред наказателното поле на домакините. В 27-ма минута Александър Якимов бе изведен отлично от Виктор Ергин и изпрати топката неспасяемо във вратата на Мирослав Бурдин за 1:1. До края на полувремето не се стигна до отбелязване на нов гол.

След почивката футболистите на гостите се хвърлиха в атака и това даде своя положителен резултат. В 50-та минута Виктор Ергин след самостоятелен рейд от движение насочи топката във вратата на Мирослав Бурдин за 1:2. Минута по-късно при нов самостоятелен рейд на Виктор Ергин, последва шут от движение срещу вратаря на Пирин, стражът Мирослав Бурдин отби кълбото и в добавката Божидар Йотов покачи на 1:3. Влезлите в игра Петър Добринков и Емил Найденов направиха непростими пропуски срещу вратаря на домакините. Така при резултат 3:1 за отбора на Вихрен главният съдия Мартин Марков даде край на срещата.
С тази победа отборът на Вихрен (Сандански) е на 3-то място от 13 изиграни мача вече има 29 точки, с 1 по-малко от втория ФК Кюстендил при 15 изиграни мача, и 2 по-малко от временния водач Костинброд от едноименния град.
В неделя отборът на Вихрен ще домакинства на Левски ІІ (София).