Thursday, May 23, 2024
HomeРегионДупницаВъоръжиха с нови пистолети и електрошокови „Тейзър“-и полицията в Кюстендилско

Въоръжиха с нови пистолети и електрошокови „Тейзър“-и полицията в Кюстендилско

Заместник-министър Емил Ганчев при посещението си в ОДМВР – Кюстендил, връчи 5 пистолета „Валтер“ на служители и предостави на дирекцията електропреносими пистолети „Тейзър“. Той сподели със служителите намерението на ръководството на МВР да превъоръжи целия състав на полицията със съвременно и качествено оръжие, с което да боравят при изпълнение на служебните им задължения. Да са по-сигурни при осъществяването на дейността си и при самозащита.

Първите пистолети бяха връчени от зам.-министър Ганчев на служители, които от началото на тази година са допринесли със значими лични усилия при разкриването на конкретни престъпления. Това са криминалистите от ОДМВР Филип Христов и Филип Велев, автоконтрольорите от сектор „Пътна полиция“ Красимир Дончев и Георги Соколов и началникът на група ОР в РУ Дупница Кирил Дишов. Заместник-министър Ганчев подчерта, че ползването на „Тейзър“-ите ще е възможно след като служителите преминат обучение, „за нас  са важни животът и здравето както на всеки служител, така и животът и здравето на гражданите“, и пожела ефективно да се ползват по предназначение и внимателно.

„Тейзър“ е най-ефикасното до момента изобретение за обезвреждане на противник, без да се използва смъртоносна сила. Това оръжие използва електрическа енергия, за да се въздейства върху сигналните механизми за комуникация в човешкото тяло.

Директорът на ОДМВР ст. комисар Тодор Петров благодари за предоставените оръжия, изрази увереност, че всеки от служителите на дирекцията е мотивиран в изпълнението на ежедневните си служебни задължения и цени всяко техническо и оръжейно обновяване, те го заслужават.

RELATED ARTICLES

Most Popular