В Македония откриха останките на разбилия се самолет – снимки

Македонските спасители откриха останките на разбилия се малък самолет с четиричленно българско семейство. Нямаше оцелели, открити бяха четири трупа, предаде репортер на БГНЕС.

Самолетът тип „Чесна” П210Н е летял от Охрид за София. Поради лошите метеорологични условия пилотът е поискал да кацне в Скопие, но след кратко време е поискал разрешение да продължи към София. Самолетът е паднал край местността Солунска глава. Солунска глава е най-високият връх на планината Якубица в централната част на Македония. Сред планинарите е известен с името Пъпа на Македония. Машината е изчезнала в 17,16 българско време. Преди да изчезне от радарите, пилотът е съобщил, че има силни турбуленции. В издирването на останките от машината се включиха два полицейски хеликоптера. Поради лошото време към 20,00 часа българско време снощи издирвателната операция бе прекратена. Самолетът е бил с германски регистрационни табели.

Спасителната операция беше подновена рано тази сутрин. Българските власти бяха в постоянен контакт със своите македонски колеги. Министър-председателят Бойко Борисов беше в постоянна връзка със своя македонски колега Зоран Заев. Нашите спасителни екипи също бяха готови да се включат в издирването, ако се наложи.

Новината, че телата и останките от самолета са открити, бе съобщена след заседанието на Министерския съвет от вътрешния министър Младен Маринов.

„Колегите от Република Северна Македония са успели да стигнат до мястото на катастрофата на самолета. Там на място са открити 4 тела“, каза той и добави:

„Телата на загиналите са транспортирани в тяхната Съдебна медицина за съответната аутопсия и експертиза и едва след това ще можем да потвърдим самоличността на загиналите”.

Македонските власти извършват оглед на мястото на катастрофата, за да изяснят причините за нея, добави още министър Маринов.

 

Източник:БГНЕС