В Сатовча събират пари за сираци и деца с увреждания

Арбен Мименов

Кметът на община Сатовча д-р Арбен Мименов отправя покана за дарителство под надслова “Нека доброто продължи”. Кампанията е посветена на събиране на средства за деца и младежи до 16-годишна възраст, които са без един или двама родители, както и деца с увреждания.
Събитието традиционно събира всяка година на празнична вечер гости от региона, които участват в благотворителен търг под патронажа на кмета на община Сатовча д-р Мименов. За съжаление тази година заради пандемията няма да има възможност да се организират масови мероприятия за набиране на средства. Но всеки желаещ може да се включи и направи дарение и постави определеното в кутии в сградата на Общинска администрация – Сатовча, както и в кметствата на населените места или в обявената банкова сметка.
“Като инициатор на кампанията призовавам всеки, който има възможност да помогне, да бъде част от инициативата, да бъде съпричастен в каузата, за да успеем и тази година да зарадваме домовете на тези от нас, които имат най-голяма нужда както от морална, така и от финансова подкрепа. Да бъдем отново причината тези семейства да бъдат по-спокойни за утрешния ден”, апелира кметът на Сатовча д-р Мименов.