Гавра с опечалените! Оправдаха убиеца на футболиста Денис от Батановци в Лондон

 

Според британските магистрати ставало дума за трагичен инцидент

 

Нов жесток удар понесоха близките на убития на Острова Денис Петков от град Батановци. Всички обвинения срещу Михаил Добрев за убийството на 19-годишния  младеж във Великобритания са паднали поради липса на доказателства. Прокуратурата нарекла смъртта на момчето „трагичен инцидент” и прекратила разследването.

Според следователите от Eсекс първоначалните данни сочели, че трябва да се търси виновник за смъртта на Денис, но по-късно раследването забуксувало и не били събрани достатъчно доказателства, съобщават английски медии.

„Става въпрос за трагичен инцидент, в който един млад човек изгуби живота си. През цялото време държахме семейството на Петков в България в течение с разследването”, съобщили от британската полиция. Към момента не се търси друг човек във връзка със смъртта на момчето.

Припомняме, че 19-годишният перничанин Денис Петков бе популярен юноша на „Миньор 1919“. По предварителна информация на 11 март т.г. той бил наръган по време на свада с участие на български роми на Острова. Денис отишъл в Англия на гурбет през месец януари тази година.

След като държавното обвинение съобщи официално, че сваля обвиненията за смъртта на Денис, майката на момчето коментира, че се чувства предадена от британското правосъдие.

37-годишният Михал Добрев, който бе обвинен за смъртта на Петков, живее в същия жилищен блок, в който се е бил настанил и Денис. Към момента обаче той категорично отхвърля обвиненията за убийство.

Любомира ПЕЛОВА